LIJO

Bio

LIJO vangt haar avontuurlijke, volwassen songwriting in excentrieke popliedjes die op meeslepende wijze slechts haar eigen regels te volgen.

De balans tussen laten zien wie je werkelijk bent en je verschuilen achter een imago fascineert LIJO en inspireert haar muziek. Ze staat voor risico’s nemen, je eigen keuzes maken, in twijfel trekken wat geaccepteerd wordt en proberen te veranderen wat als normaal wordt beschouwd. Ze is constant op zoek naar haar eigen grenzen om die vervolgens te overschrijden. Dit leidt tot een zoektocht die zowel donker, cynisch en soms emotioneel als speels en lichtvoetig kan zijn.
LIJO’s ontembare nieuwsgierigheid en drang om zichzelf te vernieuwen is terug te zien in een live performance die altijd in beweging is. Ze speelt met loops en beats in haar elektronische set, maar is net zo overtuigend als ze haar liedjes uitkleedt tot slechts een piano en haar karakteristieke stem.
Hoewel het lastig is om haar stijl of inspiratiebronnen te vatten, kunnen namen als Kate Bush, The Dø, Imogen Heap en St Vincent je te binnen schieten.
Voor haar eerste tweeluik ‘My Inner Parts’ werkte LIJO samen met Christian Kühn a.k.a. Bled White in Berlijn. Het is haar debuut dat in het begin van 2019 verschijnt en waarmee ze in de lente een tour door Engeland doet.

BAKERY INVOLVEMENT

-Single Promotion-